Free Quiz on Static GK for CLAT & other Law Entrance Exam

SHARE:

Free Quiz on Static GK for CLAT & other Law Entrance Exam Quiz Based on Economics: Dear readers, General Awareness Section of CLAT is one of the highest sco

Quiz on Static GK for CLAT

Free Quiz on Static GK for CLAT & other Law Entrance Exam

Quiz Based on Economics: 

 
Dear readers,
 
General Awareness Section of CLAT is one of the highest scoring section but the preparation of General Awareness is a gradual process. 10-15 questions are asked from static GK in GK section. GK is the only section where you can attempt the whole section in roughly 12-15 minutes and you can easily score decent marks if you are well prepared. 
 
Thus, for your daily static GK Quiz Preparation, we are providing you Free Quiz on Static GK for CLAT & other Law Entrance Exam.
 
 
1. Structural unemployment arises due to :
(a) Deflationary conditions
(b) Heavy industry bias
(c) Shortage of raw materials
(d) Inadequate productive capacity
 
2. The standard of living in a country is represented by its:
(c!) Poverty Ratio (b) Per Capita Income
(c) National Income (d) Unemployment Rate
 
3. Which pi in gave emphasis on removal of poverty for the first time?
(a) Fourth (b) Fifth
(c) Sixth (d) Seventh
 
4. NREGP is the abbreviated form of:
(a) National Rural Employment Guarantee Programme
(b) National Rural Educational Guarantee Programme
(c) National Rapid Educational Guarantee Programme
(d) National Rapid Employment Generation Programme
 
5. When was the Jawahar Rojgar Yojana launched?
(a) 1985 (b) 1987
(c) 1989 (d) 1991
 
6. Which is NOT the objective of Public Procurement and Distribution System followed by Indian Government?
(a) Maintain price stability through creation of buffer stocks
(b) Protect the interests of both consumers and poor farmers
(c) Control the production of food grains
(d) Reduce personal and regional inequality in the distribution
 
7. A situation where we have people whose level of income is not sufficient to meet the minimum consumption expenditure is considered as:
(a) Absolute Poverty                             (b) Relative Poverty
(c) Urban Poverty                                 (d) Rural Poverty
 
8. Nature of unemployment in agriculture in India is:
(a) seasonal                                          (b) disguised
(c) both ‘a’ and ‘b’ (d) none of these
 
9. Which one of the following types of unemployment is common in Indian agriculture?
(a) Seasonal (b) Disguised
(c) Frictional (d) Structural
 
10. The implementation of Jawahar Rojgar Yojana rests with:
(a) Gram Panchayat (b) District Collector
(c) State Government (d) Union Government
 

Answer Keys :
 1. (b) 2. (b) 3. (b) 4. (a) 5. (c) 6. (c) 7. (a) 8. (c) 9. (a) 10. (a)

Thanks,
Team Clear LawEntrance 

Want to know more
Please fill in the details below:
Name

Admit Card,12,admit-card,1,AIBE,2,AILET,4,Answer Key,2,answer-key,6,BA-LLB,2,BHU-LLB,3,Clat,7,Clat admission,1,CLAT-GK,1,Contract-LA,8,cut off,5,cut-off,3,DU LLB 2017,1,DU LLB Brochure,1,DU LLB Entrence,2,DU LLB Exam,4,DU-LLB,3,English,1,Exam,3,Exam Pattern,5,Featured Articles,1,featured-articles,9,Hotel Management Coaching in Delhi,1,Hotel Management Colleges,1,Hotel Management Entrance Exam,2,How to Become a Chef,1,IHM,24,IHM Exam 2018,1,IHM BOOK,1,IHM Exam Syllabus,1,IHM in Ahmedabad,1,IHM in Bangalore,1,IHM in Bhopal,1,IHM in Bhubaneswar,1,IHM in Chandigarh,1,IHM in Chennai,1,IHM in Goa,1,IHM in Gurdaspur,1,IHM in Guwahati,1,IHM in Gwalior,1,IHM in Hajipur,1,IHM in Hyderabad,1,IHM in Jaipur,1,IHM in Kolkata,1,IHM in Lucknow,1,IHM in Shimla,1,IHM in Srinagar,1,IHM in Trivandrum,1,IPC-LA,7,IPU CET,1,JMI-BA.LLB,2,Latest article,10,Latest articles,68,Latest News,7,latest-articles,19,law-B.com,1,Law-Entrances,1,LLB-Colleges,1,LLB-LLM,1,LLB-LLM BHU,1,NCHM JEE 2017,1,NCHM JEE Cutoff 2017,1,NCHMCT,6,NCHMCT Courses Class 12th Students,1,NCHMCT in Mumbai,1,Notification,1,Quiz,2,QZ-1 LA,1,Result,1,Results,13,Study Notes,1,Success Stories,1,syllabus,7,Tips & Strategy,13,Tips and Strategy,2,Tort-LA,11,University for Clat,1,
ltr
item
Clear Law Entrance: Free Quiz on Static GK for CLAT & other Law Entrance Exam
Free Quiz on Static GK for CLAT & other Law Entrance Exam
Free Quiz on Static GK for CLAT & other Law Entrance Exam Quiz Based on Economics: Dear readers, General Awareness Section of CLAT is one of the highest sco
https://4.bp.blogspot.com/-ZtCckR1QMNU/WeB6c2mYteI/AAAAAAAAA8I/BBaCxIv8FV0uuhrYzgyXnvuuhVGdJFcDQCPcBGAYYCw/s320/clat-banner-final-compressor.png
https://4.bp.blogspot.com/-ZtCckR1QMNU/WeB6c2mYteI/AAAAAAAAA8I/BBaCxIv8FV0uuhrYzgyXnvuuhVGdJFcDQCPcBGAYYCw/s72-c/clat-banner-final-compressor.png
Clear Law Entrance
https://www.clearlawentrance.com/2017/09/free-quiz-on-static-gk-for-clat-other.html
https://www.clearlawentrance.com/
https://www.clearlawentrance.com/
https://www.clearlawentrance.com/2017/09/free-quiz-on-static-gk-for-clat-other.html
true
8755676406601649542
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy